Chat on WhatsApp

Dentalni turizam

Dentalni turizam

Dentalni turizam jedan je od oblika medicinskog turizma, koji je u zadnje vrijeme u ekspanziji. Dentalni turizam je djelatnost koja se brzo razvija u mnogim dijelovima svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

Dentalni turizam, kao dio zdravstvenog turizma, predstavlja putovanje pacijenta iz matične zemlje u svrhu ostvarivanja dentalne zdravstvene usluge.

Najčešči poticaj za korištenje usluga dentalnog turizma su, u prvom redu, cijene. Ali svakako su dodatni motivi atraktivnost odredišta u kojima se odvijaju usluge dentalnog turizma kao i poslovni standardi koje pružatelji dentalnih usluga osiguravaju svojim korisnicima.

Osim samih denttanlih usluga, dentalni turizam uobičajeno uključuje i usluge prijevoza i smještaja u određenoj destinaciji. Vrlo često je, pogotovo kod inicijalnih dolazaka, dodatno obogaćen izletima koji pacijentima / korisnicima omogućuju upoznavanje lokalnih kulturnih i prirodnih znamenitosti.

Na razvoj dentalnog turizma utiču mnogi čimbenici kao što su sve veća mobilnost ljudi, povećani intenzitet korištenja tehnoloških uređaja (IT, smatphone-i itd.) kao i društvenih mreža koji daju brze i pouzdane uvide u odnose cijena i kvalitete dentalnih usluga u pojednim odredištima i klinikama,.

Republika Hrvatska je atraktivna turistička zemlja puna prirodnih i kulturnih znamenitosti na što se nadovezala i kvalitetna ponuda dentalnih usluga.
Kako je Hrvatska smještena relativno blizu razvijenih zemalja u kojima su obično cijene dentalih usluga znatno veće nego u Hrvatskoj, potencijal za daljnji razvoj dentalnog turizma u Hrvatskoj je velik.

Korisnici dentalnih usluga dolaze iz raznih zemalja a ponajviše iz Italije, Austrije, Velike Britanije, Belgije, Danske, Njemačke, Švedske, Norveške kao i iz drugih zemalja Europske unije.

Osim Hrvatske, i druge države razvijaju dentalni turizam pa su tako dentalne usluge orjentirane na dentalni turizam organizirane u Mađarskoj, Albaniji, Srbiji, Poljskoj, Litvi, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Turskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Češkoj i Slovačkoj.

Neke od zemalja koje organiziranije nude usluge dentalnog turizma su Litva, Rumunjska, Poljska, Kostarika, Meksiko, Srbija, Hrvatska itd. Uglavnom, zemlje istočne Europe.

U većini tih država organizirane su mnoge dentalne ordinacije namijenjene pretežito dentalnom turizmu. Klinike u tim državama koriste standardne, kvalitetne materijale, vrlo često istih proizvođača kao i klinike u domicilnim državama pacijenata a dentalne usluge upotpunjene su i drugim uslugama i atrakcijama (izleti, gastgronomija…) koje dodatno motiviraju pacijente na korištenje njihovih usluga.

Trebate dentalnu uslugu?

Najčitanije

Najnovije